2019. június 9., vasárnap

Pünkösd vasárnap

Eleinte egy tengelic fújt riadót a bodzafa csúcsán, aztán megérkezett a rozsdafarkú is. A kis büdös beletojta a tojásait a terasz gerendájára hevenyészett módon feldobott, réten talált fészekbe, ahelyett, hogy a biztonságos kuckóba építkezett volna. Alig győztem kibiztosítani egy ócska esernyő nyelével, hogy le ne pottyanjon az alkotmány. Azóta már a második fészekaljat költi a gyorsotthonban.
Áldott csend, ma nem szól egyetlen fűnyíró sem, fekszem az udvarban a szivacson és lesem az énekes rigót. Reggelente csodálatosan dalolt mostanában a bodzán, most kiszúrom, hogy mohát hord a lombok sűrűjébe. Óó, fészket rak ő is nálam, hurrá!  Előbújik, landol a fűben, gyüjtöget aztán irány újra az ágak közé. Belesekedek. Már szép kerek, formás a bölcső, remélem itt marad.
A cseresznyefa körül seregély mókázik sárgarigó hangot mímelve, fenn a kék égen cikáznak a fecskék, szerencsére itt még van egy csapat.
A galambocskát ma még nem láttam, de tegnap megtalálta magának a téli madáretetőt és hintázás közben sokáig csipegetett. A szomszédban vígan hápog a kacsa sereg jó dolgában.
Huba a fejemhez hajtja fejét, egyfolytában fészkelődik mikor mozdulok, hogy továbbra is hozzám érhessen, érezhesse a közelségemet. Mamusz a járda hűvösét választja, ott nyúlik el pihenőre.
Mennyei béke. Oly gyönyörűséges minden és oly boldog vagyok.
Pünkösd vasárnap.


6 megjegyzés:

 1. Pipulka, nagyon széppé tetted az ünnepet ezzel az írással, köszönöm! Nekem különösen kedvelt témáról írtál, amiben én is felhőtlenül boldog tudok lenni, a madarak figyelése, gondozása. Nálunk is fészkelnek ezek a madarak, amiket felsoroltál, csak a fecskéket hiányolom, mert nincsenek.
  Látod, ennyi elég a boldogsághoz. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekünk legalábbis ennyi elég. Ezért boldog emberek vagyunk. :-)

   Törlés
  2. ettől már csak az a jobb, hogy ha beszélgetsz is a kicsi madarakkal, én a rozsdafarkúval szoktam, ha leszáll a terasz korlátjára :D félrehajtja a fejecskéjét és csak néz rám az apró gomb szemeivel, hogy jééé, milyen dilis ez a nő :)

   Törlés
  3. Jaj, én is szeretek beszélgetni velük. Meg a virágokkal, fákkal, legutóbb tegnap este egy rókával beszélgettem a Cserhátban. :-)Elég kis kopott volt szegény, gondolom vedlik mint Huba. :-)

   Törlés
 2. Tudod, az a jó, hogy tudsz értékelni ilyen apró gyönyörűségeket, ezért gazdag a lelked. Az én emberem vagy :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem annál boldogabb valaki, minél több szépet képes észrevenni és értékelni maga körül. :-)

   Törlés

Web Statistics