2017. november 23., csütörtök

A szifonMegint, brrrrr.
Igen, megint eldugult a mosogatóm. Igaz, már elég rég kellett szétszerelni, de most újra neki kellett esnem, mert már egy csepp víz sem folyt le rajta.
No nem baj, pozitív energiákkal feltöltve estem neki tegnap, az alkatrészeket jó alaposan kivakarásztam ecettel meg fogkefével, a legkritikusabbat pedig egész éjjelre beáztattam.
A szétszedés persze mindig könnyebb, mint az összerakás, de a jó múltkor ez is teljesen simán ment.
Ez a feladat várt rám ma este, miután hazaértem Magdus nénitől, akinek levágtam a haját, aztán vagy egy órát beszélgettünk és megkínált egy stampóval az ideiből.
Szóval felvértezve a kemencei gombszaggató erejével nekiestem a műveletnek, s ment is volna, míg rá nem jöttem, hogy az egyik tömítés szőrén-szálán eltűnt. Ott guggoltam tanácstalanul a mosogató alatt, így hiába is tekertem össze a csőlabirintust, ha megengedtem a vizet, csepegett alul. Kerestem a hiányzó kis vacak fekete karikát itt is ott is, de nem leltem.
Hohó!-jutott akkor hirtelen eszembe áldott postásunk, Dia, aki valamikor a kezembe nyomott egy adag gumit amivel a leveleket szokta összefogni. Ez szélesebb és nagyobb, mint a befőttes gumik, keressük csak meg gyorsan!
Rátekertem egyet a csőre, összeszereltem a rendszert, és láss csudát, működött. Juhéjjj!
Az ember lánya igen találékony tud lenni, ha a háznál ugyan két férfi is akad, de az egyik kutya, a másik meg cica.10 megjegyzés:

 1. Hát igen, a téma ismerős. Igaz, nekem nem tűnt el, csak elöregedett a gumigyűrű. Szerencsémre azonban nagyon sok mindenből van tartalékom - ebből is volt. És be kell valljam, egy ilyen akció után én is büszke vagyok magamra. Hidd el, ezt nem mindenki érti/érzi.

  VálaszTörlés
 2. :DD Nagggyon találékony vagy!
  Időnként nagy szükségem lenne egy ilyen szak(ember)asszonyra. Majd hívlak, jó? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oké! :-D Bár lehet a kiszállási költség nem lesz túl olcsó, még a közalkalmazotti kedvezménnyel sem. :-D

   Törlés
 3. :)

  Félig-meddig komolyan kérdem. (Bár van elképzelésem tiédhez hasonló a kistelepülések hadba fogható férfi-nő arányáról.) Nem lehetne egy amolyan falugondnok-félét alkalmazni/kiküldeni hasonló vészhelyzetekhez? A Kis Öregeket ápolgatják a Copfos Fehérszemélyek, a Infrastrukturális Szörnyű Műszaki Katasztrófákat pedig megoldanák a Bajszos Embörök.

  Jó, tudom én: a kezem belelóg a porcelánba. De mégis könnyen megoldható lenne egy ilyen közszolgáltatás, tán túl sokba sem kerülne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez valami utópia, azt hiszem. :-D Könnyen megoldható lennne????
   Amit pedig meg tudok oldani magam, azt igyekszem megoldani. Az ilyen dolgokkal még nincs is semmi baj, mert büszkeséggel tölt el és önbizalmat ad. Az olyanokkal van baj, amit ha akarnék se tudnék megoldani. Pl teljes tetőcsere, bruhaha.

   Törlés
 4. Minden megoldható látod, kis találékonyság kell hozzá és működik :))

  ez a szifon takarítás, jujjj...még így is mindig én csinálom meg, hogy van ember a háznál. Mióta házasok vagyunk még soha nem szedte szét a férjem, mindig rám maradt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szóval ember a háznál se oldja meg a problémát? :-D Ez nem jó kilátás. :-D Akkor nem is köll ember.

   Törlés
  2. Most mondd, látod milyen? :D nem ért hozzá :D

   Törlés

Web Statistics